Glazen

banner-iris-site-new-775-glasses

Brillenglazen

Enkelvoudige glazen, zijn glazen voor veraf of dichtbij. 90% van de glazen die verkocht worden in Nederland zijn kunststof glazen. Soms worden er nog glazen van mineraal geleverd of speciaal geharde minerale glazen bij veiligheidsbrillen, bijv.

Index

De index van de glazen bepaalt de dikte en de beeldkwaliteit van het kijken door de glazen.

Coating

Er zijn verschillende coatings voor brillenglazen. Zo kunnen er ontspiegelingslagen, een water- en vuilafstotende laag of een hardingslaag worden aangebracht op brillenglazen. Deze coatings hebben een eigen functie en kunnen op bijna alle brillenglazen worden aangebracht.

Een ontspiegelingslaag zorgt ervoor dat het brillenglas niet meer spiegelt.

Anderen kunnen hierdoor je ogen beter zien, maar belangrijker nog, het houdt spiegelingen uit je beeld. Je ziet hierdoor meer contrast en hebt een helderder beeld. De coating voor ontspiegeling bestaat uit meerdere lagen met een eigen kleur. Die kleur kun je niet of nauwelijks zien.

Een hardingslaag maakt de brillenglazen krasbestendiger. Vaak wordt deze laag aangebracht op kunststof glazen. Deze zijn namelijk niet zo hard als glas, waardoor het zonder zo’n laag na verloop van tijd dof wordt en krassen krijgt. Ook na de hardingslaag zijn brillenglazen van glas harder. Hierop kan ook een hardingslaag worden aangebracht, maar die is dan meestal om de andere coatings te beschermen.

Er is een veelvoud van combinaties mogelijk in soort glas, index en coating.

Om effectief op een veelvoud aan correctiemogelijkheden in te kunnen spelen, levert Iris Optiek een uitgebreid glasprogramma. Er zijn in theorie enkele tienduizenden verschillende combinaties mogelijk om de gewenste oogcorrectie te bereiken. Het glasprogramma van Iris Optiek bestaat uit unifocale, bifocale en multifocale glazen in de meest uiteenlopende sterktes. De brillenglazen zijn gemaakt van glas (mineraal) of kunststof (organisch) en kunnen naar keuze worden voorzien van een kleur, ontspiegeling of hardingslaag.

Iris Optiek biedt alleen de beste kwaliteit voor uw ogen.

Multifocale glazen

Multifocale glazen hebben drie onzichtbare kijkvlakken die in elkaar overgaan zodat een scherp zicht, zowel dichtbij als veraf, gegarandeerd wordt in één brillenglas. Multifocale brillenglazen zijn een voorbeeld van geavanceerde optische technologie. Aangepast aan de individuele drager, geven ze veel voldoening. Soms is het echter nodig even te oefenen vooraleer men gewend is aan de multifocale brillenglazen. Multifocale brillenglazen zijn absoluut de beste glazen  om een perfect zicht te behouden op alle afstanden. Wie ze regelmatig draagt, kan nog maar moeilijk zonder deze hightech brillenglazen. Wie ze draagt, kan echter maar beter op de hoogte zijn van enkele dingen, zodat ze maximale voldoening krijgen van hun bril met multifocale glazen.

Multifocale glazen zijn er in verschillende kwaliteiten en dus ook voor verschillende prijzen.
Bij de keuze van het juiste multifocale multifocale glas, is het heel erg belangrijk wat u er mee wilt doen, waar gaat u de bril voor gebruiken?
Wat zijn uw werkzaamheden, werkt u veel met de computer? veel met de laptop of juist alleen maar met de desktop…

Wat is de sterkte van de glazen, de verte-sterkte maar ook de toeslag voor het lezen is daarin heel erg belangrijk.
Er is reeds een multifocaal glas incl ontspiegeling en hardingslaag v.a. € 98,00 p/glas, de nieuwste type multifocale glazen met het meest optimale beeld voor veraf, tussen afstand en dichtbij zijn ongeveer € 400,00 p/glas.
U ziet een groot prijsverschil, maar ook een groot kwaliteitsverschil.

Wilt u GRATIS een goed multifocaal glasadvies, kom dan langs in de winkel bij een van onze adviseurs.

Comments are closed here.